עכברים הם מזיק רציני לתעשיות רבות, במיוחד לחקלאות. יש צורך בדרכים חדשות וטובות יותר לשלוט בהם. דרך אחת כזו היא שימוש בחומרי הדברה שמסוגל להרוג עכברים בכמות גדולה מבלי לפגוע בבעלי חיים אחרים.
חומר הדברה זה, הנקרא רעל העכבר, פותח על ידי מדענים . זוהי תרכובת אורגנית המבוססת על אנזים הנספגת בזרם הדם של עכברים ומובילה למותם עקב דום לב. זה גם הורג מכרסמים אחרים כמו חולדות ורסיסים מבלי לפגוע בבני אדם או בבעלי חיים אחרים.
ההמלצה היא להזמין שירות מקצועי של הדברת עכברים ולא לנסות לעשות שימוש לבד ברעלים מסוכנים שיכולים לפגוע בבעלי חיים נוספים.
מהם הסוגים השונים של קוטלי מכרסמים?
קוטלי מכרסמים הם כימיקלים שהורגים חולדות ועכברים. הם נמצאים לעתים קרובות בתחנות פיתיון, או מלכודות.
קוטל מכרסמים הוא מונח המשמש להתייחס לכל אחד מהחומרים או האורגניזמים הרעילים המשמשים כקוטלי מכרסמים. רוב קוטלי המכרסמים מסווגים כנוגדי קרישה המונעים את קרישת הדם וגורמים למוות על ידי דימום פנימי.
באופן כללי, ישנם שלושה סוגים של קוטלי מכרסמים: נוגדי קרישה, נוירוטוקסין וכימוסטרולנט. נוגדי קרישה כגון ברודיפקום, ברומדיולון, דיפאצינון, וורפרין ופוספיד אבץ מונעים קרישת דם על ידי הפרעה ליכולת של הדם ליצור קרישים. נוירוטוקסינים כגון כלורופאצינון וברומטלין גורמים למוות על ידי שיבוש תפקוד העצבים במוחם של מכרסמים.
כיצד נוכל לברר איזה סוג קוטל מכרסמים מתאים לצרכים שלנו?
למכרסמים יש פוטנציאל לגרום נזק רב. הם יכולים להרוס את הבית שלכם
הדרך הטובה ביותר לגלות איזה סוג של קוטל מכרסמים מתאים לצרכים שלכם היא לבצע חיפוש מקוון. זה יאפשר לכם להבין טוב יותר את הסוגים השונים של קוטלי מכרסמים ולמה הם משמשים.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של קוטלי מכרסמים: נוגדי קרישה, רעלנים עצביים וחומרים דוחים. נוגדי קרישה משמשים כאשר רוצים להרוג מכרסמים מבלי לגרום נזק רב מדי לבעלי חיים אחרים או לבני אדם באזור. נוירוטוקסינים פועלים על ידי תקיפת מערכת העצבים, מה שגורם למוות מעצמו. חומרים דוחים פועלים על ידי שימוש בריח או טעם כדי להרחיק מכרסמים מאזור.
אפשרות שנייה היא פיתיון עם תחנות פיתיון המבוססות על קוטל מכרסמים כמו מלכודות עכברים או מלכודות הצמד שהורגות מכרסמים כשהם מגיעים.
מהם היתרונות והחסרונות של שימוש בקוטל מכרסמים יחיד?
השימוש בקוטלי מכרסמים בודדים הוא נושא שנוי במחלוקת. היתרונות והחסרונות של שימוש בקוטל מכרסמים יחיד נדונים בפירוט להלן.
יתרונות:
– הם יעילים בהריגת מכרסמים, מניעת נגיעות והפחתת הסיכון לזיהומים משניים.
– הם סבירים וקלים לשימוש.
– ניתן להשתמש בהם בקנה מידה גדול מבלי לפגוע בסביבה.
– קל למצוא אחד בטוח עבור בני אדם, חיות מחמד וחיות בר כאחד.
– יש להם חיי מדף ארוכים (עד 3 שנים).
חסרונות:
מהם היתרונות והחסרונות של שימוש בקוטלי מכרסמים מרובים?
ישנם יתרונות וחסרונות שונים לשימוש בקוטלי מכרסמים מרובים. ניתן להשתמש בהם בדרכים שונות ויש להם השפעות שונות על הסביבה והבריאות.
יתרונות:
– יישום יחיד של קוטל מכרסמים עלול לא להרוג את כל המכרסמים. ייתכן שיהיה צורך במספר יישומים למיגור מוחלט.
– ניתן להשתמש במספר קוטלי מכרסמים כדי להפחית עלויות של ניהול הדברה.
– על ידי שימוש במספר קוטלי מכרסמים, יש סיכוי גבוה יותר שכל המכרסמים ימותו מהטיפול.
– שימוש בחומרי הדברה מרובים עשוי להפחית את השימוש בחומרי הדברה, אשר הוכחו כבעלי השפעות שליליות על בריאות האדם והסביבה.
חסרונות:
– ריבוי יישומים של מוצר בודד עלול לגרום לסיכון מוגבר לאוכלוסיות חיות בר שאינן ממוקדות להיהרג על ידי הטיפול או על ידי אכילת מכרסמים מורעלים (למשל, ציפורים, יונקים קטנים).
– השימוש במספר מוצרים מגביר את הסיכון שמוצר אחד ייכשל או יהיה פחות יעיל מהצפוי מכיוון שהוא מתחרה במוצרים אחרים
האם מכרסמים יכולים לפתח עמידות בפני קוטל מכרסמים בודד או מרובים?
התשובה לשאלה זו היא כן. מכרסמים יכולים לפתח עמידות לקוטל מכרסמים בודד או מרובים.
מכרסמים הם מהמזיקים הפוריים ביותר שאנו נתקלים בהם בבתים ובמקומות העבודה שלנו. הם גם אחד המזיקים הקשים ביותר להדברה מכיוון שהם יכולים לפתח עמידות לקוטל מכרסמים בודד או מרובים.
אם יש לכם מכרסמים בבית, חשוב שתשתמשו בסוג הנכון של קוטל מכרסמים בעת ההתמודדות איתם. חשוב גם שתשתמשו בתחנות הפיתיון והמלכודות הנכונות כדי להפחית את הסיכוי לפתח עמידות.
עכבר היא אחת מחיות המעבדה הנפוצות ביותר במחקר. הם משמשים כדי ללמוד כיצד כימיקלים מסוימים משפיעים על הגוף וההתנהגות, כמו גם כיצד הם מגיבים לתרופות שונות.
תוחלת החיים הממוצעת של העכבר היא כשנתיים. עם זאת, ניתן לקצר אותו על ידי חשיפה לכימיקלים או תרופות מסוימות שעלולות לגרום לעכבר למות מאי ספיקת לב או אי ספיקת נשימה.
ישנם סוגים שונים של קוטל חתולים שיכולים להרוג עכבר באופן מיידי. חלק מהם כוללים:
– נתרן פנטוברביטל
– הקסמתוניום ברומיד
– טטרציקלין הידרוכלוריד
– קסילן ציאנול